Als fotograaf doe je jouw uiterste best om de mooiste foto’s te maken. Toch is nabewerking  altijd nodig om het optimale resultaat te behalen. Een goede computer is daarbij onmisbaar. 

Een goede computer om foto’s te bewerken is voorzien een goed scherm met hoge resolutie. Dit is belangrijk omdat de beeldkwaliteit zo hoog mogelijk moet zijn om goed te kunnen bewerken. Voor de rest is een goede processor en voldoende intern geheugen nodig om photoshop zo goed mogelijk te kunnen draaien.

Daarom hebben wij hier de 3 beste computers om op dit moment te hebben om foto’s te bewerken

Apple macbook Pro

De Apple Macbook Pro is absoluut de ultieme laptop als je wilt foto’s bewerken. Het grote voordeel van een laptop is dat je deze mee kan nemen. Je kan dus direct aan de slag als je foto’s wilt bewerken en hoeft dit niet enkel thuis te doen. Handig als je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat om foto’s te maken.

Het retina scherm van de Appel Macbook Pro geeft haarscherp beeld en ook over de CPU en performance hoef jij je geen zorgen te maken. Met de M1 Pro chip werken de videokaart, processor en andere andere onderdelen optimaal met elkaar samen.

Nadeel van de Apple macbook pro is dat deze niet goedkoop is. Wil je een goedkope Macbook Pro kopen, kijk dan gauw hier.

Acer Aspire 5

Ben jij een startende fotograaf dan heb je wellicht niet direct het vermogen om een Apple Macbook te kopen. In dat geval is de Acer Aspire 5 een goed alternatief. Natuurlijk is deze een stuk minder als de Apple Macbook Pro, maar voor een starter voldoende.

De Acer Aspire 5 is voorzien van goed scherm met een ontspiegel functie. Je kan dus in de tuin je foto’s bewerken zonder dat je last hebt van de zon. Ook kan je Photoshop prima op deze laptop draaien, hoewel een Intel Core I7 beter zou zijn voor de prestaties.

Het is een prima instapmodel als amateur fotograaf. Neem je het serieuzer dan zijn er betere keuzes.

Lenovo ThinkBook 15 G2

Een ander goed alternatief tussen deze twee eerder genoemde laptop is de Lenovo ThinkBook. Ook deze is wat minder als de Macbook Pro, maar met €1.000 nog steeds aanzienlijk goedkoper

De prestaties zijn al een stuk beter als de Acer Aspire 5 en deze laptop is wel voorzien van een Intel Core i7 chip. Met 16GB werkgeheugen zit je ook goed om de zware fotobewerkingsprogramma’s te draaien. Leuk is dat deze laptop ook een vingerscanner heeft om je laptop goed te beveiligen. 

Absoluut een fijne laptop die voor iedere fotograaf een mooie aanvulling zou zijn.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *