Opeens waren ze er: drones. Is de hele ontwikkeling een beetje aan je voorbijgegaan, en vraag je je af wat drones nu eigenlijk zijn, en waarom ze zo populair zijn geworden? Dan is het de hoogste tijd om een beetje bijgepraat te worden!

Wat zijn drones?

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn drones nu eigenlijk? Drones zijn vliegende ‘objecten’, onbemande luchtvoertuigen. Het zijn dus dingen die in de lucht kunnen vliegen zonder dat er iemand in zit. Logisch ook, want de meeste drones zijn nog te klein om een kat mee de lucht in te sturen, laat staan een mens.

De drones die je in de speelgoedwinkel kunt kopen kun je een beetje vergelijken met de radiografisch bestuurbare vliegtuigjes die we al veel langer kennen. Deze zijn vooral populair bij kinderen, al zijn ze vaak wat hoger qua prijs dan veel andere radiografisch bestuurbare vliegende stukken speelgoed.

De meeste drones worden bestuurd met behulp van een afstandsbediening, gewoon veilig vanaf de grond. Er zijn echter ook exemplaren die vooraf worden geprogrammeerd en zich aan deze route zullen houden.

Wat doen drones?

Wat doen drones nu eigenlijk? Tja, wat niet, zouden we bijna zeggen. Drones hebben de laatste jaren namelijk steeds meer functies gekregen, en het einde lijkt nog lang niet uit zicht te zijn.

Ga je zelf een drone kopen, dan doe je dat over het algemeen om er mee te spelen, of om er mooie opnamen van bovenaf mee te maken. Voor de meeste consumenten is het dus belangrijk dat een drone een goede camera heeft. Daarnaast is hij bij voorkeur niet al te zwaar en groot en is de bediening niet erg ingewikkeld. De DJI Spark is een populaire drone onder consumenten.

Gaat het om professioneel gebruik van een drone, dan wordt er naar hele andere dingen gekeken. De politie bijvoorbeeld, die drones inzet bij het bewaken van evenementen of het opsporen van verdachten, vindt het belangrijk dat de drone goede livebeelden kan uitzenden en lang in de lucht kan blijven. Voor de brandweer is het handig als een drone is uitgerust met een warmte camera, terwijl koeriersbedrijven interesse hebben in stevige drones, die geschikt zijn om pakketjes mee te versturen.

Pakketjes ontvangen per drone? Jazeker! Het is iets waar steeds vaker over gepraat wordt, en wat natuurlijk ook een goede ontwikkeling kan zijn voor de toekomst. Minder bestelbusjes op de weg, en je pakketje dat misschien nog wel veel sneller geleverd kan worden. Voorlopig is de drone aan een opmars bezig die niet te stoppen lijkt!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *