Heb je geweldige foto en wil je die ook op de beste plek in je huis ophangen? Dan heb je een fotokader nodig. Vaak zien we echter dat een fotokader op een vreemde plek wordt opgehangen of niet recht wordt opgehangen. We geven je in dit artikel daarom een aantal tips om je fotokader zo op te hangen dat het perfect bij je interieur past. Als je je fotokader op de juiste manier weet op te hangen dan zorg je ervoor dat de foto direct opvalt.

Wil je een passe partout of een fotokader kopen? Neem een kijkje op de website van onze sponsor Fotokadersonline.be.

De juiste materialen in huis halen

Voordat je begint met het ophangen van je foto heb je natuurlijk een fotokader nodig. Daarnaast heb je wellicht wat gereedschap nodig om je fotokader op te hangen. Naast de gebruikelijke gereedschappen zoals een schroevendraaier, een potlood, spijkers en een hamer heb je voor echte perfectie een waterpas bij de hand. Als het fotokader groot en zwaar is is het ook handig om te beschikken over een boormachine. De zwaardere fotokaders worden vaak geleverd met een plug en een schroef zodat je deze makkelijk op kan hangen. Voor de meeste fotokaders volstaat het echter om een spijker en een hamer te gebruiken.

Gratis stockfoto met afbeelding, afbeeldingen, bedrijf

Bepaal de plek waar het fotokader moet hangen

Een van de lastigste onderdelen in het proces is het bepalen waar de foto precies komt te hangen. Een fotokader kan er niet alleen op de muur worden gehangen, je kunt een fotokader ook op de kast of op de deur hangen bijvoorbeeld. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het niet verstandig om een fotokader direct in het zonlicht te laten hangen, of in de buurt van een kachel bijvoorbeeld. Dit kan het fotokader en vooral de foto beschadigen. Als je een plaats bepaald hebt is het handig om dit af te tekenen met een potlood of met schilderstape.

Gratis stockfoto met antiek, bakstenen, beton

Bepaal de juiste hoogte

Een vaak voorkomend probleem is dat mensen een fotokader niet hoog genoeg hangen, of juist te hoog. Het is handig om een fotokader op de gemiddelde hoogte te hangen die goed is voor de gemiddelde mens, dit is rond de 150 cm. Deze basisregel wordt gehanteerd door fotografen en musea. De hoogte is echter ook afhankelijk van de meubels in het interieur en de hoogte van het plafond, dus je hoeft dit niet letterlijk te nemen. Als je over een erg hoog plafond beschikt is het wellicht verstandiger om het fotokader wat hoger te plaatsen voor een meer opvallende uitstraling. 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *