Een van de andere soorten fotografie die Hans Oostrum kan uitvoeren is zwangerschapsfotografie. Als je zwanger bent, of als je een kindje hebt gekregen, dan is het mooi om dit vast te leggen. Dit is namelijk voor jezelf leuk om te bewaren, maar het is ook leuk voor het kind om te zien hoe je zwanger geweest bent. Daarnaast is de liefde die met de zwangerschap bezegeld wordt ook een reden om een aantal foto’s te laten maken. Je kunt dus als zwangere vrouw zelf op de foto gaan bij een zwangerschapsfoto, maar je kunt deze foto’s ook laten maken met zijn tweeën, om een soort van bezegeling van het gezin te hebben. In elk geval is een zwangerschapsfotograaf daarbij essentieel.

Hoe moet ik me deze foto’s voorstellen?

Bij zwangerschapsfotografie is het doel van het fotograferen om in beeld te brengen hoe de vrouw zwanger is. Eigenlijk wordt er vaak een foto van de zwangere vrouw gemaakt in combinatie met een foto achteraf waarbij de baby al geboren is. Hierdoor kun je hele creatieve dingen doen met de manier waarop je dit weergeeft. Op het internet zijn veel voorbeelden te vinden van mensen die op deze manier aankondigen dat ze zwanger zijn. Dit is vaak gemaakt door een zwangerschapsfotograaf die hun hierbij geholpen heeft. Een zwangerschapsfoto kan dus op verschillende momenten van de zwangerschap gemaakt worden om vast te leggen hoe de zwangerschap is verlopen en hoe blij je hiermee bent.

Contact met de zwangerschapsfotograaf

Een zwangerschapsfotograaf kan op elk moment ingeschakeld worden. Voor een zwangerschapsfoto is het belangrijk dat er een rustige achtergrond gebruikt wordt, die vaak gemaakt kan worden in een fotostudio. Zwangerschapsfotografie is niet lastig, maar de foto’s worden aanzienlijk mooier op het moment dat ze gemaakt worden door een professionele fotograaf. Als je contact wil met een fotograaf, is het goed om te kijken welke foto’s de fotograaf eerder heeft gemaakt, zodat je die kwaliteit krijgt.